En hopfällbar käpp ger friheten tillbaka

En käpp säkerställer att du kan ta dig från punkt A till B och blir ett händigt hjälpmedel för dig som behöver lite extra hjälp under promenaderna. Käppen kan du ta med dig i princip överallt, men det blir en aning mer komplicerat om du ska resa då käppar kan ta upp en ganska stor plats på längden. Det är här som en hopfällbar käpp kommer in i bilden då detta förträffliga hjälpmedel utan problem kan fällas ihop och bäras runt på. Läs mer om hur hopfällbara käppar fungerar nedan.

 

Hur en käpp fälls ihop

 

En käpps totallängd ligger ofta på omkring 25-30 cm, och detta betyder att du inte med enkelhet bara kan lägga den rätt upp och ned i din väska. När du dock har en hopfällbar käpp blir detta plötsligt lätt som en plätt. Du drar bara delarna från varandra, och därefter fälls de smidigt ihop tack vare att delarna sitter ihop på insidan med hjälp av snöre. Om du vill se till så att den käppen som du får är robust och håller under en lång tid framöver rekommenderas det att satsa på en variant som är tillverkad i aluminium.

 

Ha dessutom i åtanke att det kan vara händigt att beställa en klämma separat som håller ihop käppen när den väl har vikts. När allt kommer till kritan är hopfällbara käppar därför perfekta för dig som ofta reser eller behöver bära din käpp och inte har plats för en 30 cm lång käpp i väskan.

 

Se till så att din käpp har den rätta höjden

 

Att käppen är hopfällbar är en sak, men du vill samtidigt självfallet ha en höjd som blir perfekt för dig i alla lägen. Det är här som du kommer att uppskatta om du väljer en justerbar käpp som kan justeras på höjden. Allt du behöver göra för att justera käppen är att trycka på säkerhetslåset och sedan ändrar du höjden så att det känns rätt för dig. Olika käppar kan bli olika långa/korta, så ta alltid en titt på specifikationerna innan du beställer din käpp.

 

Om du använder en käpp som inte har den rätta höjden för dig kan du i slutändan få ont i nacken, axlarna samt ryggen, och för denna anledning är det av yttersta vikt att den käppen som du vänder dig till kan justeras på höjden så att den alltid känns bekväm för dig att dra nytta av.