Vaccinerade resenärer kan nu besöka USA igen | Upplevelser som du inte vill missa

Har du vaccinerat dig mot Covid19 och är nu redo att återigen ge dig av för att besöka nya platser? Ta då tjuren vid hornen och boka en underbar resa till USA. Det finns så mycket att se och att uppleva, så för att säkerställa att du kommer i gång på rätt sätt ska vi nedan ge några reserekommendationer samt tala mer om vilket resetillstånd du kommer att vara i behov av.

 

Spännande platser att besöka

 

USA är ett land som är fullt av fantastiska platser som du inte vill gå miste om. Miami Beach är det perfekta valet för dig som älskar soliga stränder, Las Vegas är drömplatsen för casinoentusiaster och Los Angeles är staden för dig som vill få doppa fötterna i kändislivet. Även New York är en fantastisk upplevelse med sina många sevärdheter, Broadwaymusikaler, museum, häftiga LED-skärmar ute på gatorna och mycket mer därtill.

 

Så länge du ser till så att du är vaccinerad kan du åka till USA och ta del av alla dessa upplevelser. Det är dock en sak till som du behöver innan det är dags för avfärd, och vi talar här om ett resetillstånd i form av antingen ett visum eller ett ESTA tillstånd beroende på hur länge du vill stanna i USA.

 

Resetillstånd för resor i högst 90 dagar

 

För ett resetillstånd som tillåter dig att åka som turist till USA, Kanada eller Mexiko i högst 90 dagar är det ett ESTA resetillstånd som du måste ansöka om. För att få tillgång till detta tillstånd fyller du i ett ansökningsformulär och därefter får du svar efter några dagar. Resetillståndet är giltigt i två år eller kortare än så om ditt pass löper ut innan de två åren är över. När du har befunnit dig i USA i 90 dagar måste du resa tillbaka till Sverige och sedan stanna här ett litet tag innan du kan resa i väg igen, men visst kan du använda ditt resetillstånd flera gånger under de två åren som det är giltigt.

 

Ett fysiskt tillstånd kommer du inte att behöva då passet kopplas till tillståndet, så när flygplatspersonalen skannar ditt pass ser de att du har ett resetillstånd. Ha i åtanke att resor där du kommer att befinna dig i USA under en längre tid än 90 dagar kräver att du ansöker om ett visum.