Så här får du visum till Sri Lanka

Sri Lanka är en fantastisk plats att åka till, men det är viktigt att du har alla dina papper i ordning innan du ger dig av. Det är exempelvis ett måste att först av allt ansöka om ett turistvisum för att både få ta dig in i landet och att stanna där under en viss tidsperiod. Om detta låter komplicerat, oroa dig inte: processen är väldigt enkelt. Allt som krävs är att du fyller i ett formulär, och inom kort har du fått din visumansökan för Sri Lanka beviljad.

Fyll i ett formulär och få snart ditt visum

Om du eftersöker ett visum för att som turist åka på semester till Sri Lanka i högst 90 dagar ska du ansöka om just ett turistvisum. För att kunna lägga vantarna på detta fyller du i ett formulär online, och du hittar detta på en visumansökningsplattform. När du har fyllt i dina personuppgifter, betalat visumavgifterna och skickat iväg din ansökan slipper du att vänta någon längre tid på att få svar.

Om du har fyllt i information på ett felaktigt vis kan det hända att du får avslag på din ansökan, så var helt säker på att alla instruktioner har följts till punkt och prickat. Om du har gjort allting rätt blir ansökan snart beviljad, och då hamnar ditt e-visum i din mejlinkorg. Glöm inte att skriva ut i alla fall två kopior av ditt visum när du ger dig av till flygplatsen för att åka till Sri Lanka!

Bra att veta om hur visum fungerar

Värt att veta om visum är att dessa krävs om du bor i Sverige och reser till länder såsom bland annat Sri Lanka, Australien, USA, Kanada, Indien och fler därtill. När du ansöker om ett turistvisum får du befinna dig i landet under högst 90 dagar, och sedan ska det bära av hemåt.

Ett turistvisum är inte detsamma som det visum du behöver om du permanent ska flytta till ett annat land, om du ska utföra volontärarbete eller om du har fått ett jobb i det andra landet. Därför bör du säkerställa att visumet som du ansöker om faktiskt är passande för din situation. Kontrollera också de olika kraven då resor till vissa länder är striktare än andra. På så vis blir du aldrig överraskad, och kan snabbt lägga vantarna på ditt visum till Sri Lanka.