San Pellegrino är det självklara valet som läsk och mineralvatten

Redan år 1899 grundades företaget och drycken blir snabbt populär bland europas aristokrater och ett spa öppnas i staden San Pellegrino för det fina vädret, behandlingarna men inte minst för att njuta av San Pellegrinos drycker. Sedan 1932 har San Pellegrino Sparkling Fruit Beverages erbjudit kolsyrade drycker med läckra citrus smaker från Italien. De har blivit välkända över hela världen med sina speciella förpackningar och sin premiumkvalitet. Vi berättar mer om varför San Pellegrino är ditt självklara val som läsk och mineralvatten.

Ursprunget är Dolomiterna

Njut av din San Pellegrino som en läskande dryck av högsta kvalitet. De erbjuder mängder av kolsyrad dryck och läsk med smaker av exempelvis granatäpple, citron, apelsin, mynta och mycket mer. San Pellegrinos vatten finner du i en källa hela 450 meter under markytan. Vattnet rinner från snön och regnet som har sitt ursprung på de höga Dolomiternas topp. Detta vatten tar god tid på sig att rinna ned till källan av San Pellegrino, hela 30 år. Resan vattnet tar under jorden till San Pellegrino källan gör att vattnet mineraliseras från kontakt av underjordiska stenar och metaller och under denna process berikas vattnet naturligt med kalcium, mineralsalter och magnesium.

Kvalitetsgranskning

San Pellegrinos källor har naturligt en väldigt hög kvalitet mineraliserat vatten men även den utsätts för noga granskning genom geologiska och hydrologiska studier som analyserar varje fas av vattnets färd från toppen av bergen. Denna unika källa gör att San Pellegrino har sin helt egna terroir, vilket innebär sin egen unika smak.

Bubblorna och flaskan

San Pellegrino är ett av världens mest kända mineralvatten och det är tack vare bubblorna. De är medelstora, livliga, varar länge och känns lena i gommen. De har en lätt salt smak med en väl avvägd syra för att få en törstsläckande känsla. En perfekt dryck för en smakrik måltid, för att balansera ett fylligt vin eller bara som det är. Att det är så bra i kombination med vin har gjort att många framgångsrika sommelierer förespråkar San Pellegrino. Den gröna glasflaskan är dessutom sofistikerad och elegant och är primärt ämnad för de bästa restaurangerna, hotellen och caféerna runt omkring i hela världen. Oavsett var du är, i London, New York eller Stockholm, kan du se denna unika flaska på de flesta restaurangerna. Skulle inte mineralvatten vara ett alternativ för dig finns det andra alternativ. Varför inte en smak av italiensk ekologisk apelsinsoda som har en unik smak och en lång historia som går tillbaka ända till 1932. Den har också blivit en statussymbol som exporterats över hela världen. Intensiva aromer av solmogna apelsiners saft och skal vilket ger en friskhet i smaken. Kännetecknas av sin gul/orangea färg. Alkoholfri och kolsyrad. Ett minst lika känt alternativ är San Pellegrinos kolsyrade citrondrink Limonata som är gjord på 100% ekologiska sicilianska citroner, ekologiskt rörsocker och naturlig citronarom för att ge dig den äkta italienska smakupplevelsen. Drycken kännetecknas av sina fina bubblor, intensiva arom och den livliga smaken av färska citroner av hög kvalitet. Dess naturliga sötma är balanserad med en behaglig syrlighet.